BARCELONA, la ciutat desitjada

Barcelona és una ciutat màgica, que captiva a tots els que vénen per primera vegada, i  per molt diferents raons: el clima, la seva gent, la cultura, la mar, la qualitat de vida … i com no, la seva gastronomia.

La gastronomia catalana gaudeix de fama internacional des de l’Edat Mitjana. Ja en 1475 l’escriptor i humanista Platina va descriure als catalans com a grans gastrònoms i els va comparar amb els italians «pel que fa a l’esperit, els costums i la manera de viure i menjar».

El caràcter d’aquesta cuina mil·lenària es va forjar en estar en contacte amb nombroses civilitzacions com els ibers, els fenicis, els romans, els àrabs i els jueus. Gràcies a la diversitat d’influències, la cuina catalana no és només mediterrània i es diferencia de les cuines veïnes.

Barcelona va ser un port de gran envergadura, on es descarregaven els vaixells procedents de les colònies d’Amèrica. Així, doncs, la regió va ser un laboratori privilegiat per experimentar noves receptes a base de productes nous.

Francesos, italians, espanyols, portuguesos i magribins han deixat petjada en la cuina catalana, que, per així dir-ho, serveix d’enllaç entre Lisboa i Istanbul, l’arc mediterrani.

La diversitat gastronòmica de Catalunya s’explica, en part, per la seva situació geogràfica. Entre mar i terra, Catalunya brilla pels seus contrastos i per això produeix una gran quantitat d’aliments diferents.

Des dels anys 80 del segle passat, la cuina catalana reneix gràcies als xefs que no cessen de crear noves versions dels plats més tradicionals. Cal destacar a grans noms de la gastronomia catalana com són Carme Ruscalleda, Santi Santamaria o Carles Gaig, que van estar sempre a l’avantguarda de la innovació, contribuint al fet que la cuina catalana sigui una referència a tot el món, i el restaurant Celler de Can Roca dels tres germans Roca, a Girona, que va ser guardonat amb el títol de millor restaurant del món el 2013.

Però, potser, el més conegut de tots sigui Ferran Adrià, autèntic artista culinari que segueix ocupant els llocs d’avantguarda. Si per a ell és molt important treballar amb els sabors tradicionals de la cuina catalana, també és veritat que es dedica a experimentar amb aquests gustos en el seu laboratori com si d’un investigador es tractés.

Així, doncs, la cuina catalana és molt sorprenent i avui en dia, la seva amplitud de registres és molt ampli, que va de la cuina tradicional de tota la vida, fins a la cuina més avantguardista de referència internacional.

Barcelona’s Mediterranean Gastronomy
Experience 2019

Un esdeveniment amb projecció internacional

Amb una cuina de primer nivell internacional, una ciutat entre les primeres del món en qualitat de vida, i uns xefs reconeguts com a referències mundials, Romero Premium Networking, ha creat una experiència gastrocultural de primer ordre que se celebrarà entre el 23 i el 26 d’octubre de 2019.

Romero Premium Networking, empresa amb seu a Barcelona, ​​que té com a missió projectar a Barcelona, ​​Catalunya i Espanya al nivell que es mereixenAquest primer esdeveniment se centrarà en la cuina catalana, i més concretament, té com a objectiu, projectar la cuina més tradicional que ha estat la referència dels xefs actuals, sumant la interpretació de la mateixa que alguns d’aquests xefs han fet, i que reforcen sens dubte, que la cuina catalana és una de les més reconegudes cuines del món.

Per això volem que aquest reconeixement de la cuina catalana, s’estengui internacionalment amb el veritable valor que posseeix.

I per això, ens hem unit tres persones que comparteixen l’amor profund per la gastronomia, l’art, Barcelona i Catalunya, les quals uniran les seves forces per canalitzar tota aquesta energia, amb un objectiu comú: difondre la nostra gastronomia i l’art, amb persones que tenen aquests mateixos anhels en la vida, i on els valors humans com compartir, prenen una dimensió diferent, sent el veritable motor de la societat, que necessita iniciatives d’aquest tipus per ser conscient de la mida i el potencial que tenim.

Israel Romero
CEO & Founder de Romero Premium Networking

Xavier Lahuerta
Executive Chef Mercer Hotel Group

Josep Fèlix Bentz
Presidente Reial Cercle Artístic

Planning d’activitats de la Barcelona’s Mediterranean Gastronomy
Experience 2019 (BMGE)

El gran Opening, començarà en un marc incomparable, únic i emblemàtic de la ciutat de Comtal: el Reial Cercle Artístic de Barcelona, ​​seu de l’Institut Barcelonès d’Art, situat al cor de la Barcelona vella, el barri gòtic, i molt a prop de la Catedral. de la ciutat. 

El Reial Cercle Artístic és una societat privada sense ànim de lucre, declarada d’interès cultural el 2003, la finalitat de la qual és reunir persones que cultiven o tenen afició a les Belles Arts, i fomentar les activitats culturals.Va ser fundat l’any 1881 per un grup de pintors barcelonins amb el propòsit de crear un espai per fomentar la vida cultural de la ciutat, per això, l’entitat ha mantingut un protagonisme destacat en la vida artística i social barcelonina.

El seu actual president és Josep Fèlix Bentz, un dels impulsors del BMGE.Des del 1959, la seva seu està a l’antic Palau Pignatelli i l’antiga Casa Bassols, al carrer Arcs número 5 de Barcelona.

En un ambient molt cultural i artístic, podrem gaudir del renovat Reial Cercle Artístic, en les seves estances més icòniques i privades. Aquest esdeveniment que inaugura la BMGE 2019, vol retre un homenatge a la ciutat de Barcelona, ​​i a la cuina tradicional catalana, que ha marcat el segle XX i s’ha mantingut en el XXI.

Per això comptarem amb la presència de David Andrés el Xef Executive del Restaurant Via Veneto, estrella Michelin, i de tota una institució barcelonina com Casa Alfonso.

Que ens recordaran amb els seus plats per què s’han mantingut tants anys com a referents de la cuina catalana on preval la qualitat dels productes i les receptes de sempre.

Al costat d’ells, Xavier Lahuerta Xef Executive de Mercer Hotel Group, també presentarà les seves interpretacions gastronòmiques de la cuina de sempre.

David Andrés és un dels xefs joves més importants d’Espanya, tres vegades proclamat Millor Cuiner Jove d’Espanya, i finalista al millor xef Jove del Món tres anys consecutius. És l’actual Xef Executive del restaurant Via Veneto de Barcelona, ​​lloc al qual ha arribat després de ser el Cap de Cuina del Restaurant Àbac, tres estrelles Michelin, de Jordi Cruz.És una persona que ha lluitat per aconseguir tot el que s’ha proposat, i ara, després de passar per Àbac i Celler de Can Roca, té el repte de triomfar al restaurant amb l’estrella Michelin més antiga de Barcelona.

Casa Alfonso és més que una taverna o un restaurant: és una institució catalogada i patrimoni de Barcelona. Nascuda el 1934, és un dels llocs més representatius de la cuina tradicional catalana i espanyola, ja que després de 85 anys i tres generacions, aquest és el secret del seu èxit: màxima qualitat en els productes que ofereixen i receptes de cuina tradicional, i per descomptat, un servei a la sala excepcional. 

La seva ànima està en cada plat, en cada recepta i en cada servei, i és per això que allà es fusionen el públic local amb l’internacional més exigent, que busca sempre el mateix: màxima qualitat i excel·lent servei. 

Alfonso García és la tercera generació de Casa Alfonso, i ha desenvolupat i evolucionat el negoci que va iniciar el seu avi, amb productes propis com el seu vi del Priorat i el seu Pernil de Gla de Guijuelo, espectaculars.

Aquest dia començarem les experiències posant rumb a Girona, amb una visita a la ciutat.L’anomenada “Ciutat dels Quatre Rius”, ens mostra un casc històric dominat per construccions medievals i reminiscències romanes, àrabs i hebrees. És al recinte emmurallat de la Força Vella on es donen cita les obres cims del seu esdevenir històric.

La seva situació privilegiada entre la Serralada Pirinenca i la Costa Brava possibilita multitud de excursions tant a localitats com a espais naturals dignes de menció.Posteriorment gaudirem d’un dinar molt especial, al Mas Marroch, l’espai habitual i més exclusiu dels esdeveniments del Celler de Can Roca. Tindrem un menú dissenyat per a l’ocasió, i com a colofó, comptarem amb la presència dels germans Roca que ens donaran la benvinguda al seu espai.

Darrere de la vocació dels tres germans Roca i del profund respecte que senten per les arrels i la tradició hi ha una cuinera que no porta brodat el seu nom a la jaqueta i que no fa de la innovació o la creativitat dels lemes de la seva filosofia culinària: la seva mare, Montserrat Fontané.

Però sí que de mare a fills s’ha transmès l’ofici: cuinar amb rigor, amb generositat i amb afecte.Creat el 1986 per Joan i Josep Roca i Fontané, del Celler de Can Roca és hereu de Can Roca, la tradicional casa de menjars situada a Taialà, que els seus pares, Josep i Montserrat, mantenen ara encara i des 1967.

Un dia, aquell bar humil, de barri humil, va veure que l’esforç, l’enginy i el talent permetia que l’arrel d’aquella popular casa de menjars, li sortís una branca plena de gastronomia d’avantguarda i sofisticació.Ara, i després que a finals dels 90 s’afegís el tercer germà, Jordi, el restaurant ha arribat a assolir un gran reconeixement a nivell mundial. La primera estrella Michelin el 1995, la segona el 2002 i el 2009 la tercera; el 2013 ocupa el primer lloc en la llista The World ‘s 50 Best Restaurants, i Jordi Roca és nomenat Millor Pastisser del Món el 2014.

A la nit gaudirem en un dels restaurants amb més solera i tradició a Barcelona, Mercer Barcelona Restaurant, que està situat a l’Hotel Mercer, un allotjament de cinc estrelles Gran Luxe.

Alberga història, modernitat i avantguarda, fruit del disseny del premiat arquitecte espanyol, Rafael Moneo.Una cosa que diferencia el Hotel Mercer de qualsevol altre hotel de Barcelona és que en la seva estructura es troba part de la muralla original de Barcino, l’assentament romà que va donar origen a Barcelona.La renovació d’aquest immoble va donar especial atenció a elements històrics -com una biga de fusta del segle XVI amb pintures medievals- però al mateix temps, en un ambient fresc i modern.

De fet, la pedra i la fusta són dos elements sempre presents en la decoració.Per exemple, entre els seus espais comuns es troba una biblioteca que inclou un catàleg de volums dedicats a la història de Barcelona.

 Amb el seu Xef Executive, Xavier Lahuerta, aquest dia crearà un menú basat en la cuina tradicional catalana, i comptarà amb la col·laboració de Núria Gironès, l’actual directora del Restaurant Ca L’Isidre de Barcelona, un dels més representatius restaurants de la ciutat, creat per Isidre Gironès el 1970, i una de les pastisseres més importants del nostre país.

 

Xavier Lahuerta xef i un autèntic gastronomy ambassador de la cuina tradicional catalana i espanyola, va fer un gir copernicà en la seva vida professional fa tres anys. Va parar, i va voler mirar al seu voltant. Volia comprendre el món on vivia i el que volia aportar ell al món.

Perquè Xavier no és un conformista, sinó tot el contrari, una persona que ambiciona percebre el que està succeint en el seu entorn i deixar l’empremta de la seva personalitat en el camí, I ara recull els fruits d’aquest aturada intel·ligent i coherent amb la seva consciència.

Sap quin és el camí escollit per caminar i crear un nou entorn al voltant de la seva pròpia interpretació del món. Lahuerta no és un xef típic, que s’adapta als llocs on treballa, sinó que utilitza una de les seves virtuts més excelses, la visió, per crear una nova realitat que equilibra la seva aposta gastronòmica amb els números de l’empresari, tornant a innovar també en aquest entorn tan incòmode per a la majoria dels xefs, la gestió empresarial d’un projecte de restauració.

Una cuina conceptualment creada amb més vegetal i poca proteïna animal, de productes primaris, frescos i de màxima qualitat. Amb plats nets i blancs i amb només tres elements que conjuguen disseny i art, i que arriben plenament als comensals a través de la sensibilitat màxima del cuiner català.

Per Núria Gironès, la cuina és una cosa que li ve de família. De fet, la passió per aquest món se la va inculcar la seva àvia que cuinava en cases.

Núria Gironès és la més gran de quatre filles d’Isidre Gironès i Montserrat Salvó que el 1970 van fundar el restaurant Ca L’Isidre de Barcelona. Des de jove va compaginar els estudis de Direcció d’Empreses Hoteleres amb el treball de cuina i pastisseria, en l’històric restaurant que els seus pares van fundar.

La “part social” de la gastronomia, la tradició familiar i l’amor pel món del vi, que li va descobrir el seu pare, la van portar a formar-se en alguns restaurants triestrellats d’Europa, i ella va viatjar fins a França pel vincle que el seu pare tenia amb aquesta terra.

Al matí anirem a fer una experiència enoturística al celler Llopart situat a la comarca del Penedès, on podrem assaborir els vins i els caves del celler amb un maridatge presentat pel nostre Wine Connoisseur Zoltan Nagy i dissenyat per Xavier Lahuerta. 

Posteriorment realitzarem al celler, un dinar amb els xefs Joel Castanyé i Xixo Castaño, tots dos amb una estrella Michelin, que ens oferiran un menú degustació de cuina tradicional catalana d’interior.

Joel Castanyé És un dels xefs amb més potencial de la cuina catalana. Durant la seva trajectòria ha passat per Neichel, l’Àbac i el Bulli.Cuiner vocacional, sap que cuinar en un paratge com el del territori lleidatà, forja una manera de fer i de ser, on l’aprenentatge autodidacta és la millor escola, ja que cada dia s’aprèn alguna cosa nova.Xef executiu del seu propi restaurant La Boscana, (Bellvís, Lleida), va obtenir la primera estrella Michelin el 2018. Talent i visió sense límits Quan observem l’oferta gastronòmica que ens ofereix Joel Castanyé no podem evitar que les nostres papil·les gustatives comencin a ballar de l’emoció. Fidel a un estil de cuina tradicional amb productes de temporada i de la zona, de tan a prop que fins i tot vénen del seu propi hort, aquest cuiner transversal no dubta a atrevir-se a innovar amb noves textures i sabors.Els seus plats, pensats fins al més mínim detall, presenten matèries primeres de primera qualitat que aconsegueixen sabors frescos i innovadors al paladar.

Joel Castanyé.

Xixo Castaño Josep Maria Castaño Piñol, àlies Xixo Castaño, és l’amo del conegut restaurant La Malena de Gimenells, Lleida i estrella Michelin.

Amb una cuina refinada, complexa i reflexionada, a més és una cuina molt aferrada a la tradició del nostre territori, però portada a un punt d’avantguarda.I s’especialitza en brasa i experimentació culinària, aconseguint una cuina d’autor inigualable a base de productes de proximitat.

En Xixo va estudiar a l’Escola d’Hostaleria Sant Narcís de Girona, on va conèixer un company de classe exemplar, Joan Roca. Després va anar fent pràctiques en molts restaurants de Catalunya fins que va tornar a Lleida.Cuiner de bata blanca impol·luta i nom simpàtic no para de repetir que la seva cuina és molt senzilla i que el secret es troba un utilitzar aliments de qualitat i si pot ser, quilòmetre 0.

Xixo Castaño.

A la nit gaudirem d’un sopar meravellós al Restaurant Blanc del Mandarin Oriental Hotel, hotel cinc estrelles Gran Luxe, de la mà de Carme Ruscalleda, tres estrelles Michelin, i l’equip del seu fill Raül Balam.

En un entorn inigualable i molt singular, al cor de la ciutat de Barcelona, al carrer més internacional: el Passeig de Gràcia. Dissenyaran un menú especial per a la BMGE.

Carme Ruscalleda.

En l’actualitat és l’única dona del món que posseeix set estrelles de la Guia Michelin tres pel seu restaurant Sant Pau a Sant Pol de Mar (Barcelona), dos per Moments, a Barcelona al capdavant de les cuines es troba el seu fill Raül Balam i dos més pel restaurant Sant Pau a Tòquio.

La seva cuina està fonamentada en la tradició de la cuina catalana, però donant sempre un toc de modernitat. Sempre s’ha preocupat perquè la seva cuina sigui saludable, de manera que se centra en els productes de temporada de la seva terra, afegint “certa poesia” al que cuina.

Treballadora, alegre i generosa, no dubta a transmetre els seus coneixements en publicacions editorials per al gran públic.

I per finalitzar la BMGE 2019, tindrem com a final de festa, una Gala perquè tots la recordem. A l’antiga Fàbrica de la cervesera DAMM, organitzarem una vetllada inoblidable.

L’antiga fàbrica Damm, coneguda històricament com La Bohèmia, és un conjunt arquitectònic situat al districte de l’Eixample de Barcelona, ​​catalogat com a Bé d’Interès Documental.

Construïda en 1905 va funcionar com a planta productora de cerveses fins a 1992 i, des de llavors, és la seu corporativa de Damm i alberga també múltiples esdeveniments culturals i d’oci.

Amb tres excel·lents xefs que ens convidaran a somiar. Paco Pérez, tres estrelles Michelin, Carles Gaig, una estrella Michelin i Xavier Lahuerta, Xef Executive de Mercer Hotels Group.

Junts ens portaran a l’èxtasi gastronòmic, i ens mostraran el veritable potencial que té la gastronomia catalana i espanyola.

Paco Pérez: 6 estrellas Michelin.

La vocació culinària de Paco Pérez va despertar d’hora. Als 12 anys ja treballava en l’hostaleria, amb els seus inicis com punxi al restaurant de l’Hotel Beri, on va començar la seva formació en la cuina tradicional.Desenvolupa una cuina que desborda creativitat, ancorada en les arrels i en la proximitat.

Gràcies a la seva tenacitat i el seu bon fer en entre fogons, Paco Pérez suma sis estrelles Michelin entre quatre dels seus restaurants, però reconeix a un com casa mare, el Restaurant Miramar, de Llançà, Girona.

Format amb grans com Michel Guérard, un dels pares de la Nouvelle Cuisine i posseïdor de tres estrelles Michelin i en El Bulli, de Ferran Adrià, també tres estrelles Michelin, segons el mateix Paco Pérez, aquests van canviar la seva visió del que significava donar de menjar.

El restaurant Miramar és la casa mare de Paco Pérez, en el qual hi ha un taller on desenvolupen els plats i també el concepte dels negocis fora de Llançà.

A més, el xef va assumir també la direcció gastronòmica del restaurant Enoteca (a l’Hotel Arts de Barcelona), que avui dia compta amb dues estrelles Michelin.

I en menys d’un any va aconseguir una estrella Michelin per al restaurant Cinc, de l’Hotel Das Stue de Berlín, on es recull l’oferta gastronòmica del Miramar, a la qual cal sumar l’estrella aconseguida a la Guia Michelin 2019 pel seu restaurant Terra de S’Agaró (Girona).

Carles Gaig: un icono dela cocina tradicional catalana.

Es va iniciar com a cuiner en 1979. Era el Xef Executive de l’establiment familiar de Can Gaig, fundat el 1869 al barri d’Horta de Barcelona del que ell és la quarta generació que el porta, distingit amb una estrella Michelin el 1993.

També és Xef Executive del restaurant la Cúpula a Fuerteventura, amb una estrella Michelin i del restaurant Porta Gaig a la terminal T1 de l’Aeroport de Barcelona.

Carles Gaig també porta la direcció gastronòmica de la Torre del Remei a Puigcerdà. Actualment. posseeix el Restaurant Gaig, a l’Eixample de Barcelona, ​​on ha recuperat moltes receptes tradicionals de la cuina catalana, i va obrir el seu Gaig Restaurant el 2015 a Singapore. 

Els canelons, una de les seves receptes més emblemàtiques, els porta preparant des que tenia sis anys. Va aprendre tot el receptari clàssic, i ofereix una cuina tradicional posada al dia; la seva és una tasca de conservador de les essències que s’adapta suaument a l’esdevenir dels temps.

A més, és un apassionat de la cuina clàssica i tradicional ben feta i ben posada al dia, és a dir, a força d’afinar una cuina clàssica i adaptar-la als nous temps, eliminant una sèrie d’elements grassos excessius, però mantenint la seva essència.

Xavier Lahuerta, chef executive de Mercer Hotels Group.

Programa del Barcelona’s Mediterranean
Gastronomy Experience 2019 (BMGE)

DIMECRES 23.10.2019
ESDEVENIMENT INAUGURAL DEL BMGE 2019

19.00: Recepció dels convidats al Reial Cercle Artístic de Barcelona
20:00: Presentació del BMGE 2019
22:00: Final de l’esdeveniment presentació de la BMGE 2019
Dress code: Smart Casual

PREUS D’ACTIVIDAD PER PERSONA
Total: 50 € per persona * (*)
Gratuït si es contracten totes les activitats

DIJOUS 24.10.2019
GIRONA & MAS MARROCH

Dress code: Casual
09:30: Sortida cap a Girona
11:00: Visita exclusiva a la ciutat històrica de Girona
13:00: arribada a Mas Marroch (Celler de Can Roca)
13.30: Dinar a Mas Marroch
16:30: Tornada a Barcelona 
Dress code: Elegant / Smart Casual

PREUS D’ACTIVIDAD PER PERSONA
Girona + dinar Mas Marroch: 230 € per persona
Inclou trasllats des de Barcelona a Girona (anada i tornada).

MERCER RESTAURANT
20.30: Recepció al Mercer Restaurant
20:45: Sopar al Mercer Restaurant
23:00: Fi del sopar.
Dress code: elegant / smart casual.

PREUS D’ACTIVIDAD PER PERSONA
Girona + dinar Mas Marroch: 230 € per persona
Sopar Mercer Restaurant: 110 € per persona
Total: 340 € per persona

DIVENDRES 25.10.2019
PENEDÈS & ESMORZAR EN BODEGA

Dress code: Casual
10:00: Sortida cap a Sant Sadurní d’Anoia
10:45: Visita exclusiva al celler Llopart al Penedès
12:00: Maridatge vins i menjar
13.30: Dinar a Celler exclusiu al Penedès
16:30: Tornada a Barcelona

PREUS D’ACTIVIDAD PER PERSONA
Penedès + dinar celler: 165 € per persona
Inclou trasllats des de Barcelona a Sant Sadurní d’Anoia (anada i tornada).

BLANC RESTAURANT (MANDARIN ORIENTAL HOTEL)
Dress code: elegant / Smart Casual
20.30: Recepció al Blanc Restaurant (Hotel Mandarin)
20:45: Sopar al Blanc Restaurant
23:00: Fi del sopar.

PREUS D’ACTIVIDAD PER PERSONA
Sopar Blanc Restaurant al Mandarin Oriental Hotel: 165 € per persona
Total: 330 € per persona

DISSABTE 26.10.2019
GAL·LA AMB EL PACO PÉREZ & CARLES GAIG A L’ANTIGA FÁBRICA DAMM

19.00: Recepció dels convidats a l’Antiga Fàbrica de DAMM
20:00: Presentació Gala de l’BMGE 2019
21:00: Sopar Gala de la BMGE 2019
24:00: Fi de la Gala de la BMGE 2019
Dress code: Gala

PREUS D’ACTIVIDAD PER PERSONA
Gala i sopar amb Paco Pérez & Carles Gaig i l’Antiga Fàbrica Damm: 230 € per persona
Total: 230 € per persona

CONTACTES PER A RESERVES

Email:
israel@romero.barcelona
svetlana@romero.barcelona

Telèfons:
+34 618 344 968
+34 647 854 523

www.romero.barcelona/

ADP GLOBAL MARKETING
CONSULTING S.L. CIF: B-66656141
Avda. Sant Ramon Nonat 32, 5* piso, 08028 – Barcelona (Spain)

Preu total de totes les activitats gastronòmiques: 900 € per persona. Preu de subscripció a BMGE: 50 € per persona

BMG EXPERIENCE PRESENTACIÓ

BMG EXPERIENCE INSCRIPCIONS